ars aranea. the web, the way we make it. | |
Post discussion# Despre intuitivitatea programelor de calculatorPosted: Jul 5, 2008, under Technology, Software, [În română]. Add a comment!Aţi auzit probabil foarte des vorbindu-se de programe sau interfeţe “intuitive”. E o temă de discuţie extrem de populară în IT (şi nu numai). Programatorii ajung să fie acuzaţi de rea-voinţă, obtuzitate sau mai rău. În primul rînd, cred că se exagerează cînd se atribuie sentimente procesului de elaborare de interfeţe. Desigur, rezultatul poate deseori sugera [...]
You can add a comment:
1 comment
| Important
Categories
Authoring
(1)Books (2)Cross platforms (2)DHTML (12)Graphical design (3)IT today (12)Morals&Politics (10)ODP (1)Random stuff (3)Romania (16)Security (7)SEO (2)Software (9)SQL (1)Standards (7)Technology (4)WordPress (4)[În română] (5)[This website] (2)Time-jump Syndication Need hosting?I've been a happy user of LunarPages since 2005. |
Copyright ©2005–2010 Zuavra | |
Eu vroiam să exprim altceva … și anume situația în care se ajunge dacă-ți tratezi utilizatorii ca pe niște idioți care trebuie ținuți de mână. Problema principală este cu design-urile ce nu sunt adecvate pentru programatori, în numele ușurinței de folosire. Tu încerci să exprimi altceva și te gândești la dificultatea de învățare / adaptare … și intuitivitatea nu presupune că interfața este utilizabilă instantaneu, ci mai degrabă că o interfață intuitivă este mapată pe felul nostru de-a fi.
Apropo, Google face frecvent A/B testing. Din câte au dat de înțeles la Google IO, ei nu cred că design-ul este o artă. Deasemenea ei sunt de părere că facilitățile create pentru începători ajung să stea în calea celor avansați. Personal sunt de acord cu ei (deși cred că design-ul este parțial o artă).